10 nieuwe appartementen van De Ideale Woning in Kapellen-Hoogboom klaar voor verhuur

Het oude schoolgebouw aan de Hoogboomsteenweg 111-113 in Kapellen-Hoogboom behoort nu voorgoed tot het verleden. Het maakte plaats voor een gloednieuw project van de sociale woningmaatschappij De Ideale Woning. Na de kijkdag begin november en de start van de verhuringen vanaf 1 december werd het nieuwe woonproject zopas officieel ingehuldigd. Dit gebeurde in aanwezigheid van Dirk Van Mechelen, burgemeester van Kapellen en Dirk de Kort, voorzitter van de raad van bestuur van De Ideale Woning.

Na de aankoop en de sloop van het voormalige schoolgebouw startten de werken voor de nieuwbouw in maart 2015. In november van dit jaar voltooide aannemer Van Velthoven uit Loenhout het project waarvoor architectenbureau Artuur uit Berchem de plannen tekende. De totale kostprijs bedroeg 1,33 miljoen euro.

Het nieuwe woonproject bestaat uit 10 appartementen. Op het gelijkvloers bevinden zich 5 appartementen: 4 met 1 slaapkamer en 1 appartement met 2 slaapkamers. Deze woongelegenheden zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De bovenverdieping biedt ruimte aan 4 duplexappartementen met 2 slaapkamers en 1 duplex met 4 slaapkamers. Alle appartementen beschikken achteraan over een carport met berging. Daar is ook een gemeenschappelijke tuin voorzien.

Recente en toekomstige projecten

De Ideale Woning realiseerde in het recente verleden al meerdere woonprojecten in Kapellen. In 2011 verschenen er 5 sociale koopwoningen aan de Kazerneweg. Aan de Stationsstraat 46 werd in 2012 de bouw van 6 appartementen voltooid. In dat jaar gebeurde ook de bouw van 3 sociale woningen aan de Gasstraat. Verder zijn er nog enkele projecten in uitvoering. Zo verrijzen er aan de Wilgenstraat 26 appartementen (waarvan 12 adl-woningen voor Zewopa). Die zullen tegen mei 2017 klaar zijn. De realisatie van 8 appartementen en 1 woning aan de Engelselei is voorzien in maart 2017.

Met de voltooiing van al deze werven zal De Ideale Woning alles bij elkaar 89 sociale woningen beheren in de gemeente Kapellen. Maar daar houdt het echter niet bij op. De sociale woningmaatschappij gaat nog een pand aankopen aan de Antwerpsesteenweg 237 om er appartementen te realiseren. Aan de Wilgenstraat-Knotwilgstraat staat nog een 3de fase op de planning.

Om het sociaal objectief te realiseren moet de gemeente Kapellen tegen 2020 in totaal 177 sociale woningen realiseren en 257 woningen tegen 2025. Voor de inhaalbeweging tegen 2025 heeft de gemeente een vrijstelling aangevraagd.

Meer informatie: www.deidealewoning.be