620 wijnen te ontdekken tijdens virtuele Wine Village van Global Wineries in Kapellen

Voor zijn jaarlijkse Wine Village, de 16de editie ondertussen, gooit Global Wineries het door de coronamaatregelen over een heel andere boeg. Het bedrijf uit Kapellen gaat volledig de digitale toer op. Tijdens de Virtual Wine Village van 15 september tot 15 oktober 2020 kunnen wijnliefhebbers geheel op eigen ritme liefst 620 wijnen uit 17 landen ontdekken. Hierbij worden ze overladen met veel informatie en tips uit de eerste hand van de wijnmakers zelf, onder meer in de vorm van korte video’s.

In plaats van een klassieke editie zag Global Wineries het als een uitdaging om zijn Wine Village dit jaar volledig digitaal op te zetten. Op die manier hoeft de jaarlijkse traditie niet onderbroken te worden. Ook nu mikt het virtuele evenement er op om zijn gebruikelijke bezoekers aan te trekken. Van 15 september tot 15 oktober 2020 kunnen zij gedurende vier weken op eigen tempo online wijnen ontdekken begeleid met informatie van de wijnproducenten zelf.

Het aanbod bestaat uit 620 wijnen uit 17 bekende en minder bekende wijnlanden: Australië, Argentinië, België, Canada, Chili, Nieuw-Zeeland, Mexico, Californië, Zuid-Afrika, Hongarije, Griekenland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Moldavië, Portugal en Frankrijk. Op die virtuele reis rond de wereld ontdekken de bezoekers ook verscheidene distillaten: wodka uit Lapland, gin uit het Verenigd Koninkrijk, whisky uit Ierland en rum uit Nicaragua.

Met video’s van wijnmakers zelf

Aan de wijnproducenten vroeg Global Wineries telkens om een korte video te maken. Hierin geven zij toelichting over hoe de wijnen smaken, alsook informatie over het wijnhuis zelf begeleid met mooie beelden van de wijngaarden. Daarnaast krijgen de bezoekers aan de Virtual Wine Village ook culinaire tips en vernemen ze welke wijnen de favorieten zijn van de wijnmakers zelf. Zo krijgen de bezoekers een idee van wat ze willen proeven en kunnen ze aansluitend een proefpakket samenstellen en bestellen te beginnen vanaf 1 fles.

“Met die proefpakketten kunnen ze in huiselijke kring zelf wine tastings organiseren met familie of vrienden. Daarbij bieden wij graag extra’s in de vorm van promoties en kortingen. Deelnemers aan de Virtual Wine Village zullen in ons aanbod allicht bekende wijnen terug vinden, maar daarnaast valt er heel wat nieuws te ontdekken”, vertelt Filip Van den Bosch, medevennoot van Global Wineries.

“Met deze editie spreken we voor een beperkte periode in de eerste plaats een digitaal publiek aan. Maar het is zeker niet bedoeld als webshop. Rechtstreekse interactie met de deelnemers blijft voldoende aanwezig. Proefpakketten en bestellingen worden immers op afgesproken tijdstippen ter plaatse bij ons opgehaald. Tijdens de kantooruren bieden we ook een hulplijn aan zodat de bezoekers vlot wegwijs geraken in de Virtual Wine Village”, voegt medevennoot Paul Dielen er nog aan toe.

Een miljoen flessen in voorraad

Global Wineries werd in 2004 opgericht door Paul Dielen, Peter Goossens en Filip Van den Bosch. Op dit moment heeft het bedrijf 24 mensen in dienst. De kantoren, showroom, tasting ruimte en magazijnen (3.300 m²) zijn gevestigd op het bedrijventerrein Starrenhof aan de Starrenhoflaan 46 in Kapellen.

De wijninvoerder beschikt al jaren over een ruim assortiment: meer dan 1000 referenties uit 20 wijn-producerende landen, aangevuld met distillaten zoals exclusieve gins, wodka’s, rums, single malt whisky’s, cognacs en grappa’s. Op dit moment heeft het bedrijf meer dan 1 miljoen flessen in voorraad.

“We mogen gerust zeggen dat Global Wineries inmiddels hoog aangeschreven staat op de internationale wijnmarkt. We worden dan ook vaak benaderd door wijnproducenten. Daarnaast gaan we zelf ook op zoek naar nieuwe interessante wijnen via beurzen, door zelf wijnmakers te ontdekken en door op vragen vanuit de markt in te spelen. We krijgen veel stalen binnen waarin we een strenge selectie maken door met een team van 6 à 7 mensen te proeven. Voor elk van de wijnlanden proberen we in elke prijsklasse een kwalitatieve wijn aan te bieden”, aldus nog Paul Dielen.

Meer informatie: www.globalwineries.com