90 jaar Kleding Albert, de enige familiemodezaak in Antwerpen

Kleding Albert aan de Anselmostraat 4-6 in Antwerpen bestaat dit najaar exact 90 jaar. De 3 opeenvolgende generaties lieten dankzij hun onstuitbare passie voor het kledingvak de zaak groeien en evolueren tot een gevestigde waarde. Ondertussen is Kleding Albert nog slechts het enige familiebedrijf in de modebranche in Antwerpen. Met de blik op de toekomst blijft huidig zaakvoerder Mark Van Hove voluit inzetten op topkwaliteit, een unieke stijl en een heel persoonlijke service.

In 1928 startte Albert Van Hove een zelfstandige kleermakerszaak op aan de Anselmostraat. Door de jaren heen is de zaak sterk gegroeid en geëvolueerd. In 2016 onderging de winkel nog een grondige metamorfose. Niet alleen de oppervlakte verdubbelde tot 210 m² winkelplezier. Ook het interieur werd toen grondig aangepakt met nieuwe vloeren, nieuwe verlichting en moderne winkelinrichting. Dit alles had tot doel een nieuwe hotspot voor zelfbewuste mannen te creëren, waar ze in een ontspannen sfeer van persoonlijk stijladvies kunnen genieten. Herenkleding passen wordt zo een echte beleving.

60 jaar samenwerking met Scabal

Huidig zaakvoerder Mark Van Hove erfde zijn liefde voor het kleermakersvak van zijn vader Raymond. Ook hij gaat voluit voor topkwaliteit in confectiekleding, gepersonaliseerde kleding en maatkleding. Dat vertaalt zich onder meer in een intense samenwerking met het wereldmerk Scabal, een professioneel eigen atelier en een persoonlijke service van a tot z. Kleding Albert werkt trouwens al 60 jaar samen met het Belgische huis Scabal.

“Het is mijn persoonlijke missie om zo veel mogelijk mannen elke dag opnieuw het gevoel van zelfvertrouwen en succes te geven. Dat bereiken we door hen de juiste tips te geven en hen persoonlijk te begeleiden in hun kledingkeuze. Het juiste hemd of pak zorgt voor net dat tikkeltje meer zelfvertrouwen, uitstraling en succes”, legt meester-kleermaker en zaakvoerder Mark Van Hove enthousiast uit.

Ook gepersonaliseerde kleding

Bij Kleding Albert kunnen mannen terecht voor uiteenlopende stijlen, van heel gekleed tot sportief. Ze vinden er zowel confectie als het pure maatwerk. Voor dat laatste gebruikt Mark Van Hove enkel kwaliteitsstoffen: Scabal en Mezzura voor de pakken, broeken en jassen; John Miller voor de op maat gemaakte hemden. Het assortiment bestaat verder uit allerlei bijpassende accessoires. Als 3de formule biedt Kleding Albert ook gepersonaliseerde kleding aan de prijs van een confectiepak. Op basis van een standaardmaat gaat de klant in overleg en met advies zijn pak tot in de kleinste details afstemmen op zijn persoonlijkheid en smaak.

Heel persoonlijke service

Kleding Albert wil dicht bij de klanten staan. Het familiebedrijf kan rekenen op trouwe medewerkers. De meesten zijn er al meer dan 20 jaar aan de slag. Op een dringende vraag van klanten probeert het team van Kleding Albert heel flexibel in te spelen. “Als het nodig is, komen we aan huis of in het bedrijf om de maten op te nemen. Avondaankopen voor bedrijven, huwelijken of andere speciale gelegenheden kunnen eventueel ook”, aldus nog Mark Van Hove.

De gerenommeerde kledingzaak is tevens voorkeursleverancier van toga’s voor advocaten en magistraten, en sinds 2014 ook de huisleverancier voor toga’s van de Antwerpse hoogleraren. Alle toga’s worden op maat gemaakt.

Meer informatie: www.albert.be