Antwerpse Ricoh-verdeler Alfacom breidt uit met nieuwe vestiging AA Verhoeven in Aalst

Ricoh-verdeler Alfacom BV met vestigingen in Sint-Job-in-‘t-Goor en Brasschaat nam eind vorig jaar al AA Verhoeven NV in Aalst over. Dat krijgt nu een mooi vervolg door deze Exellentwinkel en tevens verdeler van Ricoh-toestellen onder te brengen in een nieuw en ruimer pand aan de Gentsesteenweg vlak bij het centrum van Aalst. De overname en de nieuwe winkel vormen meteen ook de bekroning van een opmerkelijk coronajaar waarin Alfacom zijn omzet heeft kunnen handhaven.

De bedrijfsfilosofie en werkwijze van Alfacom en AA Verhoeven zijn heel gelijklopend. Beide opereren als Ricoh-verdeler met een eigen technische dienst. Dit effende vrij vlot het pad voor een verregaande samenwerking en uiteindelijk de overname. Op het terrein verandert er niet veel. De naam AA Verhoeven blijft behouden. Maar Koen Coppens en Michel Elyakim, de twee vennoten van Alfacom, bezitten nu ook alle aandelen van de vestiging in Aalst. De vroegere bedrijfsleider Steven Verhoeven en zijn echtgenote blijven er wel aan de slag.

Ruimer winkelpand

Naast de overname koos Alfacom ervoor om AA Verhoeven ook nieuw leven in te blazen en de vestiging te verhuizen naar een ruimer bedrijfspand. Aan de Gentsesteenweg 277 in Aalst beschikt de winkel nu over een grotere oppervlakte van 250 m². Daar waar AA Verhoeven voorheen eerder verscholen lag, is de nieuwe winkel nu terug te vinden op een toplocatie langsheen een drukke baan op nauwelijks 1,5 km van het centrum van Aalst.

“Wij blijven sterk geloven in AA Verhoeven en in zijn potentieel als Ricoh-verdeler, maar zeker ook als Exellentwinkel die gekend is in Aalst. Wat dat laatste betreft, gaan we in de nieuwe winkel verder inzetten op gamen via pc. Daar zijn krachtige pc’s en schermen voor nodig. In onze ‘gaming corner’ adviseren we de klanten hierbij. Ook laptops, tablets en zo meer zitten in ons aanbod”, onderlijnt Koen Coppens die zelf geboren is in Aalst.

Technische interventies

Naast de verkoop van Ricoh-toestellen verzorgen Alfacom en AA Verhoeven ook zelf de service. Alles gebeurt in eigen beheer. Sinds de overname is de dispatch van de technische interventies voor alle vestigingen gecentraliseerd in Sint-Job-in-‘t-Goor. De werknemers van AA Verhoeven blijven in dienst. Met de 16 medewerkers van Alfacom erbij bestaat het team nu in totaal uit 20 mensen. Hiervan gaan er 4 als verkoper de baan op ondersteund door 3 salesmensen, aangevuld met administratieve medewerkers en techniekers.

Vóór de overname behoorde Alfacom al tot de top 3 van Ricoh-partners in België. In 2020 realiseerde het bedrijf een omzet van 2,6 miljoen euro wat een heel lichte stijging is ten opzichte van 2019. Voor dit jaar mikt Alfacom op 2,8 miljoen euro omzet. De vestiging AA Verhoeven voorziet voor 2021 een omzet van 1,4 miljoen euro.

Niettegenstaande de coronacrisis blijft Alfacom focussen op groei. Om dit te realiseren zet het bedrijf sterk in op zijn digitaliseringssoftware. Thuiswerken zal ook na de Coronacrisis ingeburgerd blijven. Daarom is het belangrijk om vanaf elke locatie toegang te hebben tot documenten. Als specialist in AutoStore en DocuWare helpt Alfacom bedrijven bij het structureren en archiveren van hun documentenstroom. Dit start vanaf een eenvoudige archiveringstool tot het automatisch inboeken van facturen in een boekhoudsysteem.

Meer informatie: www.alfacom.be