Cateraar Silverspoon broedt op nieuwe trattoria en exporuimte met curiosa in Antwerpen

De coronacrisis treft de horecasector en vooral de catering- en eventbranche ongewoon hard. Silverspoon maakt van deze gedwongen inactiviteit gebruik om enkele nieuwe concepten uit te werken. Het cateringbedrijf, onderdeel van J&M Catering, werkt volop aan de realisatie van een nieuwe trattoria als uitbreiding van het bestaande Lazy Jack in Antwerpen. De ernaast gelegen loods wordt omgebouwd tot een tentoonstellingsruimte met antiquiteiten, curiosa en interieurobjecten. Antiquair Paul De Grande, bekend van het tv-programma “Stukken van Mensen” op VIER, assisteert hierbij.

Nu vele horecaondernemers met de handen in het haar zitten, weigert Bart Claessens van Silverspoon bij de pakken te blijven zitten. “Eenmaal de maatregelen worden opgeheven, kan een restaurant terug in gang schieten en een winkel kan terug open gaan. Maar een cateraar kijkt aan tegen een lege agenda van enkele maanden. J&M Catering en Silverspoon gaan alvast meerdere acties opzetten om een positief signaal uit te sturen. Het geeft ons nu de kans om alles op punt te stellen, even te bezinnen en nieuwe concepten te lanceren.”

Aan het Kattendijkdok in Antwerpen exploiteert Silverspoon al enige tijd het restaurant en de eventruimte Lazy Jack. De cateraar wil deze horecalocatie de komende zomer uitbreiden met een Italiaanse eetgelegenheid of trattoria die toepasselijk Jacomo zal heten. Het biedt de medewerkers het vooruitzicht van extra werk en het betekent ook een stimulans voor hen om aan iets anders te kunnen werken en creatief bezig te zijn.

Vakantie in eigen land

Bart Claessens: “Voor de maanden mei tot en met augustus zien wij nog geen heropleving van de cateringactiviteiten voor de B2B-markt. Dat zal pas ten vroegste vanaf september en in het najaar kunnen gebeuren. Maar we zien wel kansen in de B2C-markt. Particulieren gaan deze zomer veel meer genieten van hun vakantie in eigen land. Met de nieuwe trattoria Jacomo naast Lazy Jack willen we daar op inspelen. Het is een prachtige locatie met een terras volledig in de zon en met zicht op het water. Voor onze vaste medewerkers betekent het ook een leuke, positieve en creatieve ervaring.”

Silverspoon hoopt Jacomo in mei te openen van zo gauw de crisismaatregelen opgeheven worden. In de trattoria komen een open keuken met 2 pizzaovens en een geïntegreerde bar. Het terras uit plankenvloer van 80 m² biedt plaats aan 50 mensen. In de tent naast het gebouw kunnen nog eens 60 mensen zitten. De Italiaanse eetgelegenheid zal baden in een authentieke, gemoedelijke sfeer met veel groen en slingerverlichting. De menukaart zal bestaan uit eenvoudige maar authentieke Italiaanse gerechten zoals antipasti, pizza en enkele typische desserts, aangevuld met toepasselijke wijnen en dranken. De trattoria zal tot half september dagelijks geopend zijn.

Met advies van Paul De Grande

Naast Lazy Jack beschikt Silverspoon ook over een loods die in normale omstandigheden als eventlocatie dienst doet. Bart Claessens wil die tijdens de zomermaanden een creatieve invulling geven. De loods wordt ingericht als tentoonstellingsruimte waar antiquiteiten, curiosa en interieurobjecten te ontdekken zijn. Al deze meubels en objecten voor op het terras of interieur zijn te koop. Dit concept wordt concreet uitgewerkt met de assistentie van Paul De Grande, de flamboyante antiquair bekend van “Stukken van Mensen” op VIER.

Meer informatie: www.silverspoon.be