Chelona in Edegem contract op zak voor rekrutering 200 personeelsleden voor nieuw ziekenhuis in Kuwait

In Kuwait ondertekende Xanthippe Verbist van Chelona zopas een groot contract met het Al Salam International Hospital. Als exclusieve HR- en rekruteringspartner gaat het bedrijf met kantoren in Edegem en Lier in ons land een 200-tal personeelsleden werven voor een splinternieuw ziekenhuis in Kuwait. Het gaat om mensen met een medisch en paramedisch profiel voor de bestaffing van het supermoderne ziekenhuis.

Dankzij veelvuldige contacten met ondernemers hier en in het Midden-Oosten ging de bal voor Chelona aan het rollen. Vooral in de gezondheidszorg ter plaatse liggen er heel wat kansen voor hoog opgeleide mensen met een medisch en paramedisch profiel. Door de versnelde uitbouw van de medische sector daar moeten er op korte termijn honderden nieuwe krachten worden aangetrokken. In opdracht van het Al Salam International Hospital in Kuwait neemt Chelona dit grootschalige project op zich.

Concreet is het Antwerpse selectiekantoor gestart met de werving van personeelsleden voor het nieuwe ziekenhuis. Tot die nieuwe krachten behoren zowel artsen en verpleegkundigen, als psychologen, logopedisten, kinesitherapeuten en apothekers.

Buitenlandse ervaring

“Het is perfect mogelijk om deze mensen hier te vinden. Ik ben er zelfs van overtuigd dat ik 3/4de van de verpleegkundigen in België meekrijg naar ginder en bij de artsen is dat nog meer. Het is een uitgelezen kans om voor een bepaalde tijd buitenlandse ervaring op te doen in uitstekende werkomstandigheden en tegen een aantrekkelijk loon. Ginder staat de gezondheidszorg volledig in het teken van de patiënt en voorziet men 1 verpleegkundige per 2 patiënten op een kritieke dienst, 1 per 4 patiënten op een niet-kritieke dienst. Bij ons heeft 1 verpleegkundige al gauw de zorg voor 11 patiënten”, legt Xanthippe Verbist uit.

Uit haar frequente contacten met artsen en verpleegkundigen in ons land is het voor de zaakvoerder van Chelona overduidelijk dat de omstandigheden in de gezondheidszorg hier dringend moeten veranderen. 3 op de 4 medische en paramedische mensen zijn niet meer tevreden in hun job. Daarvan liggen meerdere oorzaken aan de basis: te veel overuren, slechte werkomstandigheden, slecht loon of onderbetaald, te veel administratie, te veel incompetente krachten die aan blijven enz.

Gegeerde arbeidskrachten

Xanthippe Verbist: “Begrijp me niet verkeerd, ik hoop uiteraard op een drastische verbetering in de medische sector in ons land en dit zowel voor de patiënten als voor het personeel. Maar dan zal er veel meer geïnvesteerd moeten worden in de gezondheidszorg. Op dit moment zijn onze hoog opgeleide mensen uit de medische en paramedische sector heel gegeerd in het Midden-Oosten. Maar als er in de gezondheidszorg hier bij ons niet snel iets gaat veranderen, dan spelen we dat imago kwijt.”

Na enkele jaren als rekruteringsverantwoordelijke bij grote bedrijven deed Xanthippe Verbist ook ervaring op bij grote selectiekantoren. Daar moest ze constateren dat er geen goede service werd geboden. Om die reden startte ze in 2017 haar eigen rekruteringsbedrijf met de bedoeling om het helemaal anders aan te pakken. Chelona werkt volledig in functie van de klant. Hiervoor kan Xanthippe gebruik maken van haar breed netwerk van ondernemers.

Begeleiding ter plaatse

Voor de rekrutering in opdracht van het Al Salam International Hospital is de werking van Chelona ook ter plaatse verankerd. In Dubai runt een lokale collega het volledige gebeuren voor het Midden-Oosten en die verzorgt ook de contacten met andere ziekenhuizen in de regio. De mensen die Chelona in ons land werft voor de nieuwe ziekenhuizen daar worden ter plaatse goed opgevangen, begeleid en wegwijs gemaakt in het Nederlands of het Frans. De lokale Belgische collega woont ondertussen al 12 jaar in Dubai. Voor de nieuwe krachten worden alle nodige contacten ter plaatse gelegd en nauwkeurig opgevolgd.

De rekruteringsopdracht voor het Al Salam International Hospital heeft ondertussen al vervolg gekregen. Vanuit andere landen in het Midden-Oosten kwam ook de vraag om gelijkaardige activiteiten op te starten. Zo lopen er ondertussen verscheidene contractonderhandelingen met ziekenhuizen in onder meer Dubai en Abu Dhabi. Via de website www.werkenindubai.be informeert Chelona geïnteresseerden uitgebreid over de mogelijkheid om ginder te gaan werken. Om alles in goede banen te leiden en te houden reist zaakvoerder Xanthippe Verbist regelmatig naar het Midden-Oosten.

Voor meer informatie: www.chelona.be  –  www.werkenindubai.be