Dennenhof in Brasschaat neemt nieuw hotelgebouw met 42 luxekamers in gebruik

In 2018 vierde Van der Valk Hotel Dennenhof in Brasschaat zijn 60ste verjaardag. Dat jaar stond helemaal in het teken van een grondige vernieuwing van de hotelaccommodatie. Het oude blok van 40 kamers verdween volledig. Op die plaats verscheen een moderne nieuwbouw met 42 ruime, comfortabele kamers. Ruim een jaar na de start van de werken is het nieuwe hotelgebouw klaar om de gasten met meer luxe en comfort te verwelkomen.

Na de afbraak van het oude hotelgebouw kon de aannemer in april 2018 starten met de bouw van het nieuwe complex. Onder begeleiding van architecten Luc Elsen en Karen Rossie kozen Marc en Marie-Paule Wohrmann, de directie van Dennenhof, voor een hedendaagse architectuur met ook enkele klassieke elementen. In overeenstemming met de bouwwijze in de omgeving kreeg de nieuwbouw in zwarte gevelsteen een schuin dak.

De 42 hotelkamers in het nieuwe gebouw zitten verdeeld over de benedenverdieping en de 1ste en de 2de verdieping. Op het hoogste niveau bevinden zich ook 3 luxe duplexsuites met sauna. Er zijn bovendien enkele familiekamers met verbindingsdeur en enkele kamers zijn uitgerust en ingericht voor mensen met een beperking. Alle kamers beneden hebben een eigen terrasje en de 3 suites boven zijn voorzien van een ruim balkon met zicht op het bos.

Natuurlijke materialen

Dennenhof ligt in een groene, natuurrijke omgeving. Aansluitend daarbij komen in de inrichting van het nieuwe hotel veel natuurlijke materialen aan bod, waaronder hout. In de ruime kamers is veel glas gebruikt, onder meer ter hoogte van de douche. Elke kamer kreeg een ander natuurthema mee. De nieuwbouw is heel energiezuinig opgetrokken en super geïsoleerd, en is verder ook uitgerust met zonnepanelen.

“Het oude gebouw moest wijken, niet omdat we meer kamers nodig hebben maar wel meer luxueuzere kamers. De vroegere hotelkamers waren gewoonweg te klein. We willen het familiale karakter van Dennenhof zeker behouden. De kleinschaligheid is onze grootste troef. Maar we willen ook meegaan met onze tijd en moderniseren door meer luxe en comfort aan te bieden aan onze gasten volgens de huidige Van der Valk-standaard”, benadrukt manager Pierre van den Broek.

Dennenhof aan de Bredabaan 940 in Brasschaat telt nu in totaal 84 kamers: 42 in het nieuwe gebouw en 42 in het bestaande bijgebouw. Een nieuwe realisatie is ook de zaal die voor het ontbijt gebruikt wordt. In deze vierkante zaal kunnen 150 gasten zittend plaats nemen of 200 mensen staand voor een receptie. Daar hoort een mooi ingesloten terras bij. Aan de ontbijt- en brunchzaal werd een volledig nieuwe keuken geïnstalleerd waar live-cooking mogelijk is. Het nieuwe hotelgebouw beschikt ook over 2 vergaderkamers voor 2 tot 9 personen. De 5 zalen in Dennenhof bieden vergadermogelijkheden voor groepen van 2 tot 200 personen.

Elke werkdag wordt een lunchbuffet aangeboden met dagverse salades, vis- en vleesgerechten, warme gerechten en een dessert van de chef. Zowel individuele gasten als groepen zijn van harte welkom tussen 11.30 en 14.00 uur. Reserveren is wenselijk.

Meer informatie: www.moteldennenhof.be