Dierenspeciaalzaak Cats & Dogs opent 4de vestiging op Breebos Shopping in Rijkevorsel

Op de site van Breebos Shopping in Rijkevorsel opende Cats & Dogs heel toepasselijk op Werelddierendag – vrijdag 4 oktober – een volledig nieuwe vestiging. Het is de eerste uitbreiding van de dierenspeciaalzaak in 10 jaar tijd. Cats & Dogs heeft al 3 dierenwinkels in Schilde, Sint-Job en Kalmthout.

De keuze voor de nieuwe winkel in Rijkevorsel is niet toevallig. Cats & Dogs was in die regio nog niet aanwezig. Het gaat bovendien om een landelijke omgeving waarin het concept van de dierenspeciaalzaak het best tot uiting komt. Zaakvoerder Kevin Massart ziet voor Cats & Dogs in deze regio dan ook veel potentieel.

“We openen nu een volledig nieuwe winkel. Dit is al geleden van bij de opening van de vestiging in Schilde, terwijl de winkels in Sint-Job en Kalmthout door overnames werden gerealiseerd. Hierdoor kunnen we voor 100 procent onze eigen keuzes maken qua assortiment. We gaan dan ook voluit voor natuurlijke en kwalitatieve voeding en toebehoren aan een betaalbare prijs. Kenmerkend voor het voedingsaanbod van Cats & Dogs is het hoge vlees- en eiwitpercentage. Wij bieden ook verscheidene biolijnen aan. De CO2-neutrale hondenvoeding van Goood die we eerder dit jaar lanceerden, krijgt in Rijkevorsel uiteraard ook een prominente plaats.”

Advies geven over dieren

Cats & Dogs bestaat als familiebedrijf sinds 2003. Tijdens zijn studies is Kevin samen met zijn moeder gestart met 1 winkeltje. Ondertussen heeft zoon Kevin al 15 jaar de leiding over de dierenspeciaalzaken en is het aantal vestigingen nu gestegen naar 4. Cats & Dogs wil zich onderscheiden van de andere veel grotere dierenwinkels door anders en specialer te zijn. Advies verlenen aan de klanten over hun dieren staat voorop in de werking.

Kevin Massart: “Vergelijk ons met de biowinkels ten overstaan van de supermarkten. Het welzijn van de dieren staat centraal. Wij focussen op kwalitatieve voeding en toebehoren met een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk. Dit doen we door zoveel mogelijk natuurlijke producten aan te bieden en ons aanbod in plastic te beperken. De consument is steeds meer op zoek naar kwaliteit en service. Daar spelen wij met onze dierenspeciaalzaak gericht op in. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en een zo hoog mogelijke kwaliteit aan betaalbare prijzen gaan bij ons hand in hand.”

De winkel in Rijkevorsel is een nieuwbouw, uitgerust met zonnepanelen en warmtepomp, waardoor de CO2-uitstoot heel beperkt is. Met een oppervlakte van 325 m² wil Cats & Dogs op de Breebossite vooral een gezellige winkel zijn met voldoende productaanbod. Dat richt zich niet alleen op katten en honden. In het assortiment zitten ook voeding en toebehoren voor knaagdieren, vogels, vissen en tuinvogels. Cats & Dogs telt in totaal 20 medewerkers. Op de Breebossite zijn nog 22 andere retailers gevestigd en de bezoekers beschikken er over ruim 500 parkeerplaatsen.

Meer informatie: www.catsendogs.be