Dierenspeciaalzaak Cats & Dogs opent vijfde en meteen ook grootste winkel in Lier

Vrijdag 30 april en zaterdag 1 mei opent dierenspeciaalzaak Cats & Dogs een nieuwe winkel langs de ring in Lier naast Vanden Borre. Het is ondertussen de vijfde vestiging en meteen ook de grootste in oppervlakte. Cats & Dogs heeft al vier dierenwinkels in Schilde, Sint-Job, Kalmthout en Rijkevorsel.

Als dierenspeciaalzaak heeft Cats & Dogs een heel gedifferentieerd aanbod met hoog kwalitatieve producten in onder meer honden- en kattenvoeding. Het gaat dan meestal om de minder gekende merken. Maar ook voor vogels, vissen en knaagdieren zoals konijnen cavia’s en hamsters vinden dierenliefhebbers hier de geschikte voeding en toebehoren.

Natuurlijke producten

“Voor ons staat kwaliteit op nummer één. In ons ecologisch aanbod focussen we vooral op duurzame en natuurlijke producten. Je kan ons vergelijken met de biowinkels ten overstaan van de supermarkten. Het welzijn van de dieren staat centraal. Volledig nieuw in ons aanbod is de natuurlijke snacklijn voor honden met beloningshapjes die we zelf ontwikkelden”, legt zaakvoerder Kevin Massart enthousiast uit.

“In totaal verdelen wij ongeveer 15 voedingsmerken. In onze winkels zijn meer dan duizend verschillende artikelen te vinden. Het is een misverstand om te denken dat hoogwaardige merken altijd duurdere producten aanbieden. Dat is zeker niet zo. Onze klanten zijn vooral op zoek naar kwaliteit en advies. Als dierenspeciaalzaak ben je het eerste aanspreekpunt voor mensen met vragen over hun dieren. Wij zijn productadviseur, gedragstherapeut, voedingsdeskundige en zowel honden- als baasjesopvoeder tegelijk. Daar maak je als dierenspeciaalzaak het verschil.”

Belevingswinkel

De nieuwe vestiging in Lier (Donk 54) beschikt met 720 m² over veel ruimte om te werken met concepten. De bezoekers stappen hier een belevingswinkel binnen waarvoor een totaalconcept werd uitgewerkt. In de inrichting is veel hout gebruikt. Naast een levensechte kattenkrabpaal van 4 m staat ook een echte boom – Hollandse eik – in de winkel te pronken.

Cats & Dogs heeft in totaal 25 medewerkers in dienst, waarvan 4 in de nieuwe winkel in Lier. Zaakvoerder Kevin Massart speurt hiervoor naar de juiste mensen met veel passie voor dieren die ze bovendien op de klanten weten over te brengen.

Na Lier heeft Cats & Dogs nog plannen voor nieuwe vestigingen in de provincie Antwerpen. Voor de toekomstige locaties kijkt de dierenspeciaalzaak vooral naar landelijke regio’s met een groot potentieel aan dierenliefhebbers die advies en kwaliteit belangrijk vinden.

Meer informatie: www.catsendogs.be