Fruit- en groentengroothandel Yzewyn & Co onder vernieuwd management omgedoopt tot Vers d’anvers

Er waait opnieuw een frisse wind bij het familiebedrijf Yzewyn & Co aan het Kielsbroek in Antwerpen. Naast zaakvoerder Tim Yzewyn werd het management onlangs versterkt met leeftijdsgenoten Guy Claessens en Paul Ponnet. De groothandel in groenten en fruit nam bovendien een nagelnieuw gebouw in gebruik op de site van de Groothandelsmarkt in Antwerpen. Als klap op de vuurpijl is de bedrijfsnaam gewijzigd in Vers d’anvers.

De lange familietraditie van Yzewyn & Co startte destijds bij overgrootvader Jef Yzewyn. Die reed vroeger met paard en kar naar de Gedempte Zuiderdokken waar hij een marktplaats had. In 1956 nam Paul Yzewyn de zaak over. Hij specialiseerde zich verder in aardappelen, groenten en fruit en vestigde zich enige tijd later op de Groothandelsmarkt van Antwerpen. Met de komst van zonen Franki en Benny Yzewyn trad vervolgens de 3de generatie aan.

4de generatie aan zet

Sinds 2003 was de zakelijke leiding in handen van Franki, Benny en zoon Tim Yzewyn (4de generatie). Sinds kort vormen leeftijdsgenoten Guy Claessens en Paul Ponnet samen met Tim het nieuwe management. Als nieuwe medezaakvoerders hebben Guy en Paul beiden veel ervaring in deze sector. Guy Claessens is ook de 4de generatie in een familietraditie van handel in groenten en fruit. Zijn vader hield er meerdere winkels op na en nadien bouwde hij jarenlang mee aan de groei van de familiegroothandel. Paul Ponnet was auditor bij KPMG en hij deed heel wat ervaring op als financieel directeur van de PrimaMundo Group.

In het nieuwe management van Vers d’anvers neemt Tim Yzewyn in de eerste plaats het operationele luik voor zijn rekening. Guy Claessens en Paul Ponnet houden zich voornamelijk bezig met de commerciële en structurele uitbouw van het bedrijf.

Veel kennis aanwezig

De 18 personeelsleden van Yzewyn & Co stappen mee in het nieuwe verhaal en blijven dus gewoon aan de slag bij Vers d’anvers. “Van de medewerkers werken velen al heel hun loopbaan in de sector van groenten en fruit. Hier is heel wat kennis aanwezig. Het zijn ook allemaal mensen die werken met passie voor groenten en fruit. Dat is in deze tijd toch niet zo evident meer”, onderlijnt Guy Claessens.

De keuze voor de nieuwe bedrijfsnaam Vers d’anvers ligt voor de hand. Het verhandelen van groenten en fruit maakt de kernactiviteit uit en daarbij draait het uitsluitend om verse producten. Het bedrijf is bovendien ontstaan en geworteld in Antwerpen, waarvan nu al de 4de generatie mee aan het roer staat.

Nieuw bedrijfsgebouw

Op de locatie van de Groothandelsmarkt in Antwerpen is een volledig nieuwe site in aanbouw. Als een van de eerste bedrijven nam Vers d’anvers enkele weken terug een gloednieuw pand van 1.500 m² in gebruik. Het oude bedrijfsgebouw van Yzewyn & Co dat ernaast gelegen was, is ondertussen helemaal afgebroken. De nieuwbouw is volledig geklimatiseerd en voldoet aan de nieuwste normen qua duurzaamheid en energieverbruik. Het beschikt naast kantoren, opslag- en inpakruimten ook over een warmte- en koelcel.

“Onze focus ligt vooral op de toelevering van verse groenten en fruit aan bakkers, beenhouwers, verswinkels en horeca. Vooral in de eerste 3 segmenten zijn we bijzonder sterk met onze voorverpakte groenten bijvoorbeeld. Op de juistheid en de kwaliteit van de bestellingen kijken we heel nauwgezet toe. Elke order wordt dubbel gecontroleerd voor die bij ons het magazijn verlaat”, aldus Guy Claessens.

“Naar de toekomst toe willen we met Vers d’anvers vooral inzetten op modernisering, digitalisering en duurzaamheid. Hierbij denken we onder meer aan alternatieve verpakkingen voor beenhouwers. De voorkeur gaat ook uit naar lokale producten en bioproducten. Daarnaast hechten we veel belang aan de persoonlijke contacten met de klanten op lange termijn.”

Meer informatie: www.versdanvers.be