Godevaart Gereedschappen verhuisd naar centraal en dubbel zo groot bedrijfsgebouw in Brasschaat

Het familiebedrijf Godevaart Gereedschappen ruilde het winkelpand aan de Veldstraat in voor het voormalige garagegebouw aan de Bredabaan 745 in Brasschaat. De winkel, de kantoren, magazijnen en de servicedienst zijn daar nu op 1 locatie samengebracht. Voor de zaakvoerders Evert Eyckerman en Annick Swolfs was dit een weloverwogen keuze om hun klanten, zowel professionelen als particulieren, nog beter te kunnen helpen en adviseren.

De voorbije 22 jaar had Godevaart Gereedschappen zijn onderkomen in het winkelpand vooraan in de Veldstraat tegen de Bredabaan aan. Maar dat barstte uit zijn voegen en voldeed niet meer aan de toekomstplannen van het bedrijf gericht op groei en een nog betere service naar de klanten toe. De nieuwe bedrijfslocatie aan de Bredabaan 745 in Brasschaat biedt al die mogelijkheden wel.

De beschikbare oppervlakte is meer dan verdubbeld in vergelijking met het vorige pand. Alle diensten zitten nu samen op 1 locatie. De kantoren en magazijnen bevinden zich achteraan, terwijl de voormalige showroom vooraan volledig is ingericht als winkel. “In onze 1-stop-shop vinden de klanten alles wat ze nodig hebben, maar niet van alle merken. Ze ontdekken hier alle professionele gereedschappen om hun job goed te kunnen doen. En bovendien hebben we hier een eigen parking voor de deur”, legt Evert Eyckerman uit.

Eenvoudig winkelconcept

“Wij hebben er vooral op gelet om een lichte, open winkel te creëren met een volledig productengamma van goed tot goedkoper én goed. Hiervoor werken we vooral met lokale leveranciers, zoals Soudal in Turnhout bijvoorbeeld. Ons winkelconcept is eenvoudig, om de klanten geen keuzestress te bezorgen. Hen echt vooruit helpen en bruikbaar advies geven is al jaren onze missie, en daarin gaan we ver als het nodig is.”

Godevaart Gereedschappen beschikt ook over een eigen installatie-, plaatsings- en onderhoudsdienst. De nieuwe site biedt alvast de mogelijkheid om deze servicedienst nog verder uit te breiden. Nieuw in het aanbod is de afdeling magazijn- en atelierinrichting. In het eigen open atelier kunnen klanten toekijken hoe daar aan machines wordt gewerkt en gesleuteld. Al wat daar passeert, kan trouwens ook aangekocht worden. De camionette-inrichting voor professionelen behoort ook tot het gamma en valt erg in de smaak.

Samen sterker

Bij Godevaart Gereedschappen werken in totaal 16 mensen. Evert Eyckerman is nu 5 jaar zaakvoerder, samen met zijn partner Annick Swolfs. Ondertussen werkt hij al 15 jaar in het familiebedrijf. Evert zetelt ook in de raad van bestuur van de inkooporganisatie Asamco om met collegabedrijven sterker te kunnen staan in de sector. Voor zijn persoonlijke groei als ondernemer is hij al enige tijd actief bij de netwerkorganisaties BNI en Wolves & Warriors.

De familie Eyckerman heeft in de loop der jaren nog verscheidene andere goed draaiende bedrijven voortgebracht, zoals In ‘t Zonneke in Antwerpen, Pro Garden in Brasschaat en Machineland Eyckerman in Ekeren. De laatste 2 worden gerund door de neven van Evert Eyckerman. Binnen zijn eigen onderneming waakt hij er vooral over dat de familiale sfeer en mentaliteit eigen aan een familiebedrijf en gebaseerd op vertrouwen stevig overeind blijven.

Meer informatie: www.godevaart.be