Grootste groenten- en fruitwinkel van het land in Antwerpen nog eens verdubbeld qua oppervlakte

Op de site aan Kielsbroek 23 in Antwerpen-Kiel nam Groothandel Claessens ruim 5 jaar geleden een nieuwe Cash & Carry in gebruik, meteen de grootste groenten- en fruitwinkel van het land. Na maanden van intensieve bouw- en verbouwingswerken is de Cash & Carry nu meer dan verdubbeld in oppervlakte. In totaal zijn hier ruim 3.000 soorten verse groenten en fruit rechtstreeks van de telers en de importeurs terug te vinden.

De Cash & Carry heeft nu een oppervlakte van 1.500 m². De kantoren werden verplaatst naar de eerste verdieping. Na de verbouwingen bevinden alle afdelingen van de winkel zich nu op het gelijkvloers, ook de droogwaren en specialiteiten die nu toegankelijker en nog overzichtelijker zijn. Groothandel Claessens investeerde ook in een degustatiekeuken waar activiteiten rond koken en lekker eten worden georganiseerd. Elke maand bijvoorbeeld geeft een gastchef hier een workshop.

Het aanbod in de Cash & Carry bestaat uit meer dan 3.000 verse artikelen, waaronder truffels en een uitgebreid gamma Aziatische en Japanse groenten en kruiden. Andere blikvangers in het assortiment zijn alle soorten primeurs, mini-groenten en ook vergeten groenten zoals bepaalde soorten radijzen en bieten.

Voorgesneden groenten en fruit

Ook opvallend is de aanwezigheid van een volledig assortiment voorgesneden groenten en fruit, bestaande uit meer dan 400 producten. Die worden aangeleverd door het jonge groentensnijbedrijf Gomad in Wijnegem dat 2 jaar geleden door Groothandel Claessens uit de grond werd gestampt. Hier krijgen vooral vluchtelingen de kans om aan het werk te gaan.

“Wij draaien 24 uur op 24 en met behulp van onze koelcellen realiseren wij hier verkoop via de korte keten. Wij nemen rechtstreeks af van de telers en de importeurs. Direct van het land tot bij de klant, als het ware. Verser kan dus bijna niet. Als de producten binnenkomen, gebeurt de orderpicking onmiddellijk en gaan de artikelen direct naar de eindklant”, legt Tom Claessens, zaakvoerder van Groothandel Claessens, uit.

Voor iedereen toegankelijk

De Cash & Carry gelegen vlakbij Nieuw Zuid is toegankelijk voor iedereen en is alle dagen open behalve op zondag. Het assortiment groenten en fruit is beschikbaar zowel per stuk als in grotere hoeveelheden. Vooral ook grote gezinnen en hobbykoks vinden er een interessant aanbod om vers en betaalbaar mee aan de slag te gaan.

Groothandel Claessens hecht ook veel belang aan het ecologisch aspect van zijn activiteiten. Zo komen er zonnepanelen op het dak van de Cash & Carry. Er worden ook elektrische voertuigen aangekocht die vooral zullen dienen voor de belevering in de stad.

Groothandel Claessens bestaat in Antwerpen al meer dan 50 jaar. Vader Claessens ging er destijds van start met enkele groentenwinkels. Die zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot het huidige bedrijf dat alles bij elkaar 120 mensen in dienst heeft. Groothandel Claessens bedient momenteel 1300 actieve klanten en verwerkt al gauw 600 tot 700 orders per dag.

Meer informatie: www.groothandelclaessens.be