Het hart van Vitalis Tuinen klopt vanaf nu in Wuustwezel

Vitalis Tuinen bracht zijn hoofdkwartier onlangs onder in een nieuw bedrijfsgebouw aan de Nijverheidsstraat 6 in Wuustwezel. Voorheen bevond zich dat nog aan de Lage Kaart in Brasschaat. Door deze verhuis bundelt het tuinaanlegbedrijf onder leiding van Kristof van den Bouwhuysen alle afdelingen binnen dezelfde gemeente. Het ontwerpbureau en de outdoor living store van Vitalis blijven gevestigd in Gooreind.

De voorbije jaren is Vitalis Tuinen zijn activiteiten veel meer gaan diversifiëren. Tuinen ontwerpen, aanleggen en het onderhoud ervan blijven uiteraard de kernactiviteiten. Maar dit alles gebeurt veel meer vanuit een filosofische benadering. Vitalis wil in de eerste plaats tuinen creëren die zorgen voor meer beleving en meer kwaliteit voor de bewoners. Met een jarenlange expertise in tuinen wil het bedrijf nog uitsluitend het ganse traject van ontwerp over aanleg tot onderhoud begeleiden en zelf uitvoeren.

Naast privétuinen realiseert Vitalis ook exclusieve daktuinen en semipublieke tuinen voor gemeenschappelijke woonprojecten. Grote tuinpartijen voor bedrijventerreinen behoren ook tot de mogelijkheden. Extra beleving in een rusthuistuin bijvoorbeeld kan onder meer met een bloemenwandeling, schapen en een waterpartij.

Het tuinbedrijf is actief in heel Vlaanderen met sporadisch ook projecten in Luxemburg en Namen. Van april tot september loopt in Knokke de succesvolle summer store van Vitalis. Op de site in Gooreind is naast de ontwerpafdeling ook de outdoor living store gevestigd met een ruim assortiment buitenmeubelen en -accessoires. Dankzij de nieuwe samenwerking met Renson is van deze West-Vlaamse partner hier ook een outdoorgamma te vinden waaronder overkappingen en muurbekledingen.

Elektrische fietsen

Het nieuwe bedrijfsgebouw van Vitalis in Wuustwezel staat op een perceel van 3100 m² en omvat een magazijn (740 m²) en kantoren (330 m²). Hier beschikt het tuinbedrijf ook over een eigen atelier en hersteldienst. Voor de 26 vaste medewerkers (waarvan 20 arbeiders) zijn er gratis elektrische fietsen voor hun woon-werkverkeer beschikbaar.

“Het welzijn van onze medewerkers is heel belangrijk. Daar zetten we doelbewust de nodige investeringen tegenover. Naast de elektrische fietsen sluiten we een maal per maand de vrijdagnamiddag af met een gezellige drink aan de toog in het Vitaliscafé. Dat is uiteraard goed voor de samenhorigheid binnen het team. Maar we organiseren ook teambuildings en een bedrijfsfeest”, vertelt zaakvoerder Kristof van den Bouwhuysen enthousiast.

Positief zelfbeeld

Recent startte de Vitalis Academy op om het personeel extra te ondersteunen. Ze leren er omgaan met elkaar, met de klanten en met dure materialen. De opleidingen moeten een positief zelfbeeld creëren bij de medewerkers. Ook hun vakkennis wordt hier opgekrikt, onder meer op het vlak van veiligheid. Als spuitproducten mogen er geen giftige producten meer gebruikt worden. Vitalis werkt nu met producten op basis van zuren. Dankzij de opleidingen wil Vitalis alle medewerkers meekrijgen in het grotere bedrijfsverhaal.

Meer informatie: www.vitalistuin.be