Immo Point vergroot netwerk met 3 bijkomende vastgoedkantoren in Meer, Schelle en Lier

Vanuit het hoofdhuis in Schilde breidt Immo Point zijn netwerk van vastgoedkantoren in de provincie Antwerpen sterk uit. Er komen namelijk 3 nieuwe kantoren bij: in Meer, Schelle en Lier. Dit brengt het aantal vastgoedkantoren onder de vlag van Immo Point op 18 met in totaal meer dan 60 medewerkers. Immo Point Network koestert bovendien de ambitie om verder te blijven groeien ook buiten de provincie.

Het netwerk van Immo Point bestaat hoofdzakelijk uit zelfstandige kantoren. Omwille van hun eigen groei openden 2 franchisenemers zopas nieuwe bijkantoren in Meer en Schelle. Immo Point Hannes in Lier is dan weer een volledig nieuwe vestiging in handen van een nieuwe franchisenemer. Daarnaast zijn er nog kantoren van Immo Point in Wuustwezel, Merksplas, Brasschaat, Westmalle, Schoten, Schilde, Zandhoven, Kasterlee, Antwerpen, Deurne, Borgerhout, Mortsel, Edegem, Kontich en Heist-op-den-Berg.

“De voorbije periode bezochten wij 65 zelfstandige makelaars met maximum 2 kantoren en 8 medewerkers in de provincie Antwerpen die niet onder de vlag van Immo Point zitten. Hieruit zijn toch enkele frappante cijfers naar voor gekomen. Bij 60% van die makelaars daalt de omzet, bij 20% blijft die status quo en slechts bij 20% groeit de omzet. We kunnen concluderen dat het aantal vastgoedtransacties niet echt stijgt en dat het aantal makelaars niet daalt. Het stukje van de taart wordt dus kleiner, waardoor klassieke makelaars veel terrein verliezen”, vertelt Caroline Breugelmans, zaakvoerder van Immo Point Network.

Alle vastgoedaspecten beheersen

“Wij investeren als Immo Point dan ook heel sterk in een krachtig netwerk van kantoren die alle vastgoedaspecten beheersen. Naast schatting, onderhandeling en ondertekening horen daar dus ook materialenkennis, styling en juridische kennis bij. Vanuit het principe “coach de coach” steken wij veel tijd en energie in goede opleiding en ondersteuning van de kantoorhouders en hun medewerkers. Elke 6 weken komen wij samen om voor elkaar een klankbord te zijn, ideeën uit te wisselen en bepaalde onderwerpen te bespreken zoals de mobiscore en de nieuwe EPC-regelgeving. En dat werpt duidelijk zijn vruchten af.”

Immo Point is het enige Belgisch-Vlaamse vastgoednetwerk en dat willen ze uitdrukkelijk zo houden. Caroline Breugelmans is ervan overtuigd dat de makelaardij vanuit het buitenland hier niet zo maar te kopiëren valt. Op jaarbasis realiseert Immo Point meer dan 1.000 vastgoedtransacties in de provincie Antwerpen. De website trekt per maand ruim 40.000 unieke bezoekers aan. Naar de toekomst toe wil Immo Point verder groeien met nieuwe kantoren ook buiten de provincie Antwerpen.

Meer informatie: www.immopoint.be