IT-servicebedrijf Accel in Edegem versterkt zich door samenvoeging met Napcom

Sinds begin deze maand hebben Accel Computer Service met hoofdzetel in Edegem en het bedrijf Napcom in Minderhout de krachten gebundeld. De activiteiten worden verder gezet onder de naam Accel.

Door de activiteiten samen te voegen versterkt Accel zijn positie als IT-partner voor de kmo’s in de provincie Antwerpen. Naast de al bestaande vestigingen in Edegem en Herentals is er nu ook een kantoor ten noorden van Antwerpen in Minderhout. Het gezamenlijke team van Accel bestaat nu uit 45 medewerkers.

“Als grotere groep staan we sterker om te beantwoorden aan de groeiende vraag van kmo’s om hun ICT-diensten uit te besteden en hen te begeleiden naar cloudoplossingen. Dankzij de geografische spreiding kunnen de medewerkers voortaan vanuit 3 locaties werken. Dat laat hen toe om sneller bij de klanten te zijn en de files zo veel mogelijk te vermijden”, onderlijnt Marc De Swaef, managing director van Accel.

Accel profileert zich als de vertrouwde IT-partner voor kmo’s met geen of beperkte interne IT-ondersteuning. “We implementeren en begeleiden IT-infrastructuur die de professionele activiteiten van onze klanten ondersteunt door gebruik te maken van geselecteerde moderne technologische producten en diensten. Op dit moment doen 876 bedrijven een beroep op onze diensten. We zien dat ook grotere bedrijven hun IT meer en meer gaan uitbesteden”, aldus Marc De Swaef.

Permanente servicedesk

Via het concept “Managed Services” doet Accel het volledige beheer van de IT-infrastructuur van kmo’s voor een vaste prijs per maand. De Accel-servicedesk is het paradepaardje van het bedrijf. Die is nu voortaan op 3 locaties permanent actief. Elke vraag of opdracht wordt zorgvuldig geregistreerd en permanent bewaakt in het ticketingsysteem Autotask. Dit garandeert een snelle en correcte opvolging van alle gemelde storingen. Een team van technische medewerkers helpt van op afstand of ter plaatse als dat nodig is.

Door de IT-systemen en pc’s bij de klanten permanent te monitoren ondersteunt Accel op die manier ruim 7.600 gebruikers. Het bedrijf heeft zich ook gespecialiseerd in cloud- en SaaS-oplossingen. Marc De Swaef: “We evolueren meer en meer naar cloudoplossingen, waardoor het IT-beheer intern minder noodzakelijk wordt. Een ander belangrijk thema is de veiligheid. De IT-infrastructuur van een bedrijf wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei dreigingen, zowel van buitenaf als interne dreigingen. We begeleiden al meer dan 20 jaar kmo’s in het opstellen van een afdoende beveiliging voor hun IT-infrastructuur.”

Voor meer informatie: www.accel.be