IT-servicebedrijf acom in Antwerpen investeert in Tesla’s voor groenere mobiliteit medewerkers

IT-servicebedrijf acom gevestigd aan de Boomsesteenweg 524 in Antwerpen zet weer een belangrijke stap in de verdere elektrificatie van zijn wagenpark. Nog geen twee jaar nadat het bedrijf 26 elektrische steps ter beschikking stelde van zijn medewerkers investeert acom nu in Tesla’s. De komende periode worden liefst 20 van deze elektrische wagens aangekocht voor de technische en salesmedewerkers.

Het is de ambitie wereldwijd dat tegen 2026 iedereen elektrisch zal rijden. Maar acom wil hier niet op wachten en kiest er doelbewust voor om die omslag naar elektrische wagens nu al te maken. Het is eveneens een manier om de toename van de voordelen alle aard van bedrijfswagens tegen te gaan. De keuze voor Tesla is vooral ingegeven door de hoge graad van veiligheid en comfort van deze wagen.

“Zelf ben ik ook een Teslarijder. Deze hoogtechnologische wagen sluit nauw aan bij de interesses van onze medewerkers. Het is bovendien een superveilige auto met minstens vijf camera’s aan boord. De autopilotfunctie voor extra gebruiksgemak doet de filestress afnemen en zorgt dus ook voor een groot rijcomfort”, legt Maarten Avonts, medevennoot van acom, enthousiast uit.

Aandacht voor laadinfrastructuur

Wat de laadinfrastructuur betreft, bekijkt acom of er een laadpaal bij de medewerkers thuis kan geplaatst worden. Een Tesla opladen kan aan alle beschikbare laadpalen op het openbaar domein. In en rond Antwerpen zijn nu 3 superchargers beschikbaar die tot 80 procent opladen in slechts een kwartier tijd.

“Tesla zelf is heel actief bezig met de ontwikkeling en uitrol van snelladers. Ze zetten hard in op de realisatie van de allernieuwste laadstations. De laatste versie laat al toe om op te laden tot 1000 miles per uur. Dat is voor ons ook mee bepalend geweest om te kiezen voor Tesla voor onze medewerkers”, aldus nog Maarten Avonts. Op dit moment heeft acom 33 personeelsleden in dienst.

Meer informatie: www.acom.be