Nieuwe totaalcoaching van Antwerpenaar Aaron Wouters kortste weg naar sterke weerstand

Een totaalaanpak die zowel tot lichamelijk als mentaal welzijn leidt. Dat is de doelstelling die de 27-jarige Antwerpse online personal mentor Aaron Wouters zich stelt. Aaron is intussen twee jaar coach en werkt uitsluitend op basis van wetenschappelijk onderbouwde methodes. De coronacrisis inspireerde hem om een nieuwe 360° gezondheidsbenadering te ontwikkelen die steunt op vier basispijlers: voldoende (nacht)rust, efficiënte stresshantering, gezonde voeding en genoeg beweging.

Belangrijkste uitgangspunt voor Aaron is het vrijwaren van een sterke persoonlijke immuniteit, een eigenschap die ons in tijden van Covid-19 allemaal van pas komt. “Iedereen spreekt wel over social distancing, alcoholgels en mondkapjes maar over de belangrijke voordelen van een goede weerstand, hoor je onze politici niet spreken. En die bereik je enkel als je voldoende aandacht hebt voor de vier ‘gezondheidskwadranten’ waarop ik me toeleg”, verduidelijkt Aaron Wouters.

Totaalcoaching voor lichaam en geest

Met deze nieuwe totaalbenadering wil de Antwerpenaar onder de noemer Iron Coaching absoluut geen nieuwe gezondheidsrage ontketenen. “Het is de bedoeling dat mensen, van jong tot oud, een nieuwe gezonde levensstijl aankweken. In de aanvangsfase pittig en intensief maar, mits de deelnemers voldoende persoonlijke verantwoordelijkheid en een minimum aan inspanningen aan de dag leggen, best haalbaar. Temeer omdat ze vrij snel de lichamelijke en geestelijke voordelen ervaren. Ik adviseer hen steevast om een gezond lichaam en een heldere geest op de allereerste plaats te zetten.”

Aaron bouwt een wekelijks online feedbackmoment van 30 tot 45 minuten in. Daarin geeft hij telkens tips die elke individuele deelnemer tijdens de daaropvolgende week kan toepassen in zijn/haar dagelijks leven. Tegelijkertijd evalueert hij de voorbije week en stuurt de behandeling bij waar nodig. “Dergelijke momenten zijn erg belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen gemotiveerd blijft om zijn/haar inspanningen vol te houden.”

No-nonsense en klantvriendelijk

Volgens Aaron de beste manier om de algemene gezondheid van onze bevolking op te krikken. “Dat is hoogstnodig als je merkt dat de meeste coronapatiënten op intensive care worstelen met overgewicht en daardoor ook kwetsbaarder zijn voor diverse kwalen als hartproblemen, suikerziekte of een verhoogde bloeddruk. Tengevolge de overvloed aan vaak tegenstrijdige informatie, een gebrek aan motivatie en een overvolle agenda, slagen veel mensen er vaak niet in om van hun gezondheid een prioriteit te maken. Iron Coaching wil hen met een no-nonsense en klantvriendelijke aanpak hierbij helpen.”

Meer info: https://ironcoaching.be