Nieuwe woon- en winkelbestemming voor voormalig notariskantoor Wuyts in centrum Kapellen

De voormalige notariswoning van Henri Wuyts en later ook zijn opvolger Filip Wuyts aan de Dorpstraat 33 in Kapellen ondergaat een grondige metamorfose. Bouwonderneming Jos Dejongh onderwerpt het gebouw aan een totaalrenovatie. De typische gele bakstenen voorgevel uit de jaren 60 blijft behouden. Het oorspronkelijke pand wordt volledig gestript en krijgt achteraan en zijdelings een groter volume door uitbreiding met nieuwbouw.

De oude notariswoning met zijn karakteristieke gevel is al decennialang een vertrouwd beeld in Kapellen-centrum. Nadat Filip Wuyts het notariaat verhuisde naar de Antwerpsesteenweg, kwam het gebouw leeg te staan. In het ontwerp van Mertens Architecten voor de nieuwe ‘Residentie Notarius’ wordt duidelijk geopteerd om de typische gevel met zijn opvallende elementen te behouden. Kenmerkend voor dit project is de architecturale wisselwerking tussen de behouden notariswoning en het toegevoegde volume. Samen vormen ze een stijlvol, modern architecturaal geheel met veel aandacht voor licht en lucht.

Individuele terrassen

In het complex is er op de benedenverdieping plaats voor 2 handelsruimten van 160 m² en 265 m². Op de bovengelegen verdiepingen zijn er 5 appartementen met terras voorzien: 2 op de 1ste verdieping (109 en 112 m²), 2 appartementen op de 2de verdieping (109 en 112 m²) en nog een laatste appartement (103 m²) met 2 grote terrassen op de 3de verdieping. Ondergronds komen er staanplaatsen voor 10 auto’s en fietsen, alsook extra bergingen.

De afbraakwerken aan de oude notariswoning gingen onlangs van start. Binnenin wordt alles gestript. Hier komen overal ook nieuwe ramen en deuren. Naast de individuele terrassen kunnen de appartementen in het nieuwe complex achteraan beschikken over een mooie, grote gemeenschappelijke tuin van 1.471 m². Dit wordt een soort parktuin met paadjes waarin de bestaande volwassen bomen behouden blijven. Normaal gezien zal Residentie Notarius tegen oktober 2020 voltooid zijn.

Meer informatie: www.josdejongh.be