QTD Interieurarchitecten zet nieuwe stap met opening aparte lifestylewinkel in Brasschaat

QTD Interieurarchitecten & Lifestyle liet zich niet afschrikken door de coronacrisis en opende zopas een aparte lifestylewinkel in Brasschaat Maria-ter-Heide. Het nieuwe verkooppunt bevindt zich naast het kantoor van interieurarchitecte Britt Van Aken aan de Bredabaan. De smaakvol ingerichte winkel met betaalbare decoratiestukken is organisch gegroeid vanuit haar activiteiten als gedreven interieurarchitecte.

Het aanbieden van lifestyleartikelen startte ongeveer 3 jaar geleden heel geleidelijk aan. Op vraag van de klanten begeleidden Britt en collega Isy Van Houtven hen al eens op hun zoektocht naar mooie stukken om hun interieur mee in te richten. Dat gaf toen aanleiding tot de opstart van een kleine shop in shop in het kantoor van QTD Interieurarchitecten zelf.

“We zijn toen klein begonnen met enkele decoratiestukken, zoals een mooie lamp waarvoor we dan ook exclusief verdeler werden. Deze activiteit begon hoe langer hoe meer te groeien met een ruimer aanbod van lifestyleartikelen in verschillende prijsklassen. Bij de renovatie van hun woning durven mensen tot het uiterste te gaan qua budget, zodat de aankleding van het interieur er soms overschiet. Met de artikelen waar wij naar op zoek gaan, kan ook die mooie inrichting binnen het budget gebeuren”, legt Britt Van Aken enthousiast uit.

Onbekende merken

Toen het hoekpand naast haar kantoor aan de Bredabaan in Maria-ter-Heide vrijkwam, greep de interieurarchitecte meteen deze kans. De voorbije weken werd het interieur van de winkel grondig aangepakt en verbouwd om er alle artikelen mooi en smaakvol te kunnen uitstallen. Ruim 80 procent van het aanbod is heel betaalbaar. Naast enkele klassiekers zijn er bewust ook heel wat merken te vinden die echt niemand kent.

QTD Interieurarchitecten & Lifestyle wil met de aparte winkel vooral ook lokaal denken. Zo zijn er geurkaarsen die in de regio worden gemaakt. Verder is het de bedoeling om in de eerste plaats met Belgische leveranciers te werken. Naast interieur- en lifestyleartikelen bestaat het aanbod in beperkte mate ook uit meubels en tapijten.

Drempelverlagend

“De nieuwe interieurwinkel is in feite een aanvulling op onze ontwerpactiviteiten in het kantoor. In de aparte winkel kunnen we nu een nog grotere collectie tonen en dit tijdens ruimere openingsuren. Het is bovendien handig dat we de winkel konden openen naast ons kantoor ook op een hoek. Bovendien is er geen andere interieurwinkel in Maria-ter-Heide. Ik ben vrijwel zeker dat de winkel drempelverlagend zal werken. Tegelijkertijd bekijken we alle artikelen in ons aanbod wel vanuit het oogpunt als interieurarchitecten waarmee we voor zijn op de trends. We overzien het grotere beeld en niet alleen de lifestyleartikelen op zich”, aldus nog Britt Van Aken.

Het kantoor van QTD Interieurarchitecten aan de Bredabaan 810 wordt terug strak maar ook uitnodigend, terwijl de winkel ernaast uitpuilt met mooie spullen. Hier worden de klanten verder geholpen door de nieuwe collega Lotte Verhoeven die zelf interieurarchitecte is en deels ook in het ontwerpkantoor werkt. De winkel van QTD Interieurarchitecten & Lifestyle is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 11.30u tot 18.30u en na afspraak. Elke zaterdag en elke eerste zondag van de maand staan de deuren ook open van 10u tot 16u.

Meer informatie: www.qtd.be