Schoonmaak Kempen houdt vast personeel aan het werk dankzij extra diensten

Schoonmaak Kempen gevestigd in Rijkevorsel zette sinds de strenge coronamaatregelen van kracht zijn alles op alles om zijn vast personeel aan het werk te houden. Door continu naar oplossingen te zoeken verschoof de focus grotendeels naar enkele nieuwe diensten zoals het desinfecteren van keukens en grondige opruimingen bij verhuur of verkoop. Hierdoor kunnen alle vaste medewerkers continu aan de slag blijven.

Volgens zaakvoerder Kim Bogaerts is het nu meer dan ooit belangrijk om productief te blijven. “In deze bijzondere tijden is het noodzaak dat je als team blijft functioneren en dezelfde kwaliteit en service aan de klanten kan blijven garanderen. Onze medewerkers willen ook absoluut blijven werken en niet op technische werkloosheid gezet worden. We hebben momenteel ook helemaal geen ziekteverzuim.”

Hygiëne belangrijk

Schoonmaak Kempen telt 25 medewerkers waarvan de helft vast op de payroll staat. Dit team krijgt in normale omstandigheden versterking van interimpersoneel en jobstudenten. Uit de bevraging door een extern bureau in het kader van arbeidsveiligheid en preventie scoorde de tevredenheid om te kunnen en mogen blijven verder werken heel hoog (9,4/10). De medewerkers benadrukten ook het belang van hygiëne op het werk en privé.

Door stipt de crisismaatregelen na te leven willen de medewerkers van Schoonmaak Kempen hun steentje bijdragen aan een gezondere omgeving voor iedereen. Als social distancing op de werkvloer bij de klant tijdens de openingsuren niet mogelijk is, past het schoonmaakbedrijf zijn uurrooster aan. Ze werken uitsluitend met handschoenen aan die ze regelmatig vervangen. Ze wassen uiteraard regelmatig hun handen en ontsmetten ze met gel. De medewerkers zitten alleen in de auto van en naar hun opdracht. Alle werkmateriaal wordt gewassen op 90° C. Materialen worden niet uitgewisseld, behalve dan grotere machines die voor en na gebruik gereinigd en gedesinfecteerd worden.

Horecakeukens desinfecteren

Met het in achtnemen van deze regels focust Schoonmaak Kempen zich nu vooral op die activiteiten waarbij de medewerkers effectief het verschil kunnen maken. Leegstaande horecapanden worden grondig onder handen genomen en keukens worden compleet gedesinfecteerd met stoomreiniging en specifieke producten. Grote lenteschoonmaak en een complete reiniging buiten van rolluiken, dakgoten, opritten en zonnepanelen zitten ook in het aanbod. Voor de oplevering van lege gebouwen en woningen voor verhuur en verkoop gaat Schoonmaak Kempen vooraf over tot opruiming en complete reiniging.

Kim Bogaerts: “Ik wil absoluut de structuur in mijn bedrijf behouden en dat kan als onze vaste medewerkers continu aan de slag blijven. Er is ook een leven na corona en eenmaal de crisis voorbij is wordt het ongetwijfeld terug alle hens aan dek. Met Schoonmaak Kempen gaan we voor een win-win situatie door de klanten én de medewerkers te helpen. Daarom zoeken we continu naar nieuwe groeimogelijkheden. In januari zijn we nog gestart met de afzonderlijke entiteit Ramenwas Kempen. Voor de nabije toekomst denken we ook aan een afdeling voor het reinigen van voertuigen.”

Meer informatie: www.schoonmaakkempen.be