Verlichtingspecialist Crea Accent verhuisd naar nieuwe ruimere locatie in ’s-Gravenwezel

Verlichtingspeciaalzaak Crea Accent nam zopas zijn intrek in het ruime hoekpand aan de Kerkstraat 2 in ’s-Gravenwezel. De vorige locatie in het centrum van Kapellen was te krap geworden en daarom koos zaakvoerder Jeroen Schellekens resoluut voor de overstap. De nieuwe showroom biedt meer mogelijkheden qua ruimtegebruik en sfeerbeleving, maar is ook strategisch heel goed gelegen.

“Er zijn meerdere redenen waarom we voor deze nieuwe locatie hebben gekozen”, legt Jeroen Schellekens uit. “We kunnen ons verlichtingconcept hier met veel meer sfeer tot uiting laten komen, zodat de klanten het ook beter kunnen beleven. De grote zichtbaarheid en goede bereikbaarheid zijn ook belangrijke troeven. Van hieruit richten we ons op een interessante regio met vlotte verbindingswegen zonder autostrades te moeten gebruiken. Tot slot is er de kelder met voldoende ruimte voor ons magazijn.”

Crea Accent heeft een mooi aanbod van verlichtingproducten, zowel in landelijke als in moderne stijl. Dit kan voor binnengebruik, maar als specialist in buitenverlichting heeft Crea Accent in dat segment ook heel wat te bieden. De nadruk ligt op kwaliteit. Jeroen Schellekens wil vooral een toegankelijk aanbod brengen dat het residentiële wonen aangenamer maakt en ook de gewenste sfeer creëert in elke woonruimte alsook in de tuin.

Fabrikanten met verhaal

“Wij mikken op leuke, speciale producten waarvoor we een goede samenwerking met de fabrikant kunnen opzetten. We geven de voorkeur aan fabrikanten met een verhaal. Eén daarvan is Nyche, die nu in Schoten gevestigd is maar voorheen hier in het hoekpand aan de Kerkstraat in ’s-Gravenwezel zat. Door hun sterke groei stopten zij zelf met de verkoop van hun producten en zochten zij een partner om dat over te nemen. Wij zagen dat zitten omdat we enorm achter deze fabrikant staan”, aldus Jeroen Schellekens.

De producten van Nyche voor binnen- en buitenverlichting vormen een belangrijk aandeel in het aanbod van Crea Accent. Nyche vervaardigt zijn producten uitsluitend in messing. Ze worden vervolgens in een zuurbad gedompeld, waardoor ze sneller een mooie donkere kleur krijgen. Ze worden dus niet gelakt. Messingtoestellen zijn veel meer weerbestendig. In samenwerking met een keramiekproducente bestaat er nu ook een keramiekreeks van. Bij deze producten van Nyche ligt de nadruk op kwaliteit en recycleerbaarheid.

Aparte lichtstudio

Een aparte ruimte in de nieuwe showroom van Crea Accent doet dienst als lichtstudio. De bezoekers krijgen er uitleg over onder meer het verschil tussen warm en koud licht. Daar zijn ook de producten van het Italiaanse merk Buzzi Buzzi te ontdekken. Deze randloze verlichting in uiteenlopende modellen werd zodanig ontwikkeld dat die niet langer waterabsorberend is en dus perfect in gyproc ingebouwd en afgesmeerd kan worden zonder barsten of scheuren. Er bestaat nu ook een air-coralversie van die luchtzuiverend werkt.

Jeroen Schellekens: “Naast ons aanbod qua binnen-, buiten- en tuinverlichting heeft Crea Accent ook 4 installateurs in dienst. We zien een groeiende interesse van particulieren om bewust met hun interieur bezig te zijn en verlichting maakt daar deel van uit. We werken dan ook vaak samen met architecten en binnenhuisarchitecten. Op vraag van de klanten stellen we niet alleen lichtplannen op. We kunnen ze ook tot in de puntjes uitvoeren en de juiste verlichting voor de gewenste sfeer installeren. Deze mix is een pluspunt, merken we.”

Meer informatie: www.crea-accent.be