Vervangingsbouw van oud klooster in Rumst tot appartementen en kinderopvang opgeleverd

Het voormalige klooster aan de Kerkstraat in Rumst kreeg een nieuwe bestemming. De sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning realiseerde hier een vervangingsbouw. Dit resulteerde in een ruimte voor kinderopvang op het gelijkvloers en appartementen op de verdiepingen. Het project werd onlangs opgeleverd.

In het vooruitzicht van de herbestemming verwierf De Ideale Woning het oude gebouw in 2009 voor 50 jaar in erfpacht. In eerste instantie was het de bedoeling om het klooster te verbouwen tot 8 appartementen en een kinderopvang. Maar door de strengere energieregelgeving en oppervlaktenormen viel uiteindelijk de keuze op een vervangingsbouw.

Binnen dit kader werd geopteerd voor een nieuwbouw met 10 appartementen, waarvan 6 met 2 slaapkamers en 4 met 3 slaapkamers en een ondergrondse parking. Alle appartementen zijn bereikbaar via een lift en ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op de benedenverdieping is de ruimte ingericht tot de buitenschoolse kinderopvang Villa Kakelbont. De Ideale Woning sloot hiervoor een erfpachtoverkomst af met de gemeente Rumst.

Architectenbureau CREABO in Boom tekende de plannen voor dit project. De werken werden na openbare aanbesteding gegund aan Gillion Bouw in Kontich. Studiebureau Herelixka verzorgde de technische studie en studiebureau LingK stond in voor de stabiliteitsstudie. De totale kostprijs van de vervangingsbouw bedraagt 2,63 miljoen euro (exclusief BTW). De gemeente Rumst neemt hiervan 405.895 euro op zich voor de binnenafwerking van de buitenschoolse kinderopvang.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
-Gert Eyckmans, directeur De Ideale Woning, 03 320 29 70, gert.eyckmans@deidealewoning.be
-Jurgen Callaerts, burgemeester Rumst, 0486 54 15 93, jurgen.callaerts@rumst.be
-Els Devlies, schepen voor Sociaal Beleid, 0477 43 75 37, els.devlies@rumst.be